Oren dan buah-buahan

  

Pic pemangkasan

Berharga penampilan awal mereka buah-buahan, hasil yang tinggi dan baik kualiti pemakanan buah-buahan yang mengandungi mudah dihadam 6-15 peratus gula, asid 1.5-organik, dan 1-pektin, naik 0.8 peratus - daripada garam mineral dan vitamin A, C, B, B2 (3.19 mg /%). Pelbagai Peach yang banyak masak, yang membolehkan untuk memakan buah-buahan segar dan proses mereka pada pertengahan Julai hingga pertengahan September. Hampir semua jenis samoplodny dan dipadankan dengan pendebunga samobesplodnym.

Baru-baru ini, permintaan yang semakin meningkat untuk pic glabrous - nectarines. Pekebun menonton berguna untuk dijual di benih ini untuk mempelbagaikan jenis di pelbagai kawasan mereka.  Selepas penanaman musim bunga pada ketinggian 40 cm batang dibuang semua tunas mekar. Pilih 2 melarikan diri dari tempoh melalui dua buah pinggang, beberapa berlawanan arah, dan dipotong kepada tunas 3-4.

Di atas tanah hulu pusat penerbangan konduktor dipendekkan oleh 15-20 sentimeter. Semua pucuk lain dikeluarkan, "cincin".  Pada musim bunga tahun kedua selepas penanaman, bersih shtamb.

Cawangan-cawangan kiri Peach tahap pertama, yang bertujuan ke arah siri tersebut, pilih bawah melarikan diri, yang membuat pemindahan kepada penempatan mendatar peringkat pertama cawangan, dan keluarkan "cincin" semua pucuk yang tumbuh di batang itu ke arah  . Konduktor tengah dipendekkan kepada 20-30 cm di atas paras mendatar cawangan tulang.  Pucuk Tahunan terletak di tingkat pertama cawangan, dipendekkan seperti berikut: satu untuk 8-10 tunas dari asas membuahkan hasil, lain - tunas 3-4 pada gantian.

Jika  pada pucuk berbuah perlu diutamakan, semakin menegak. Selepas memuatkan menuai, mereka kehilangan kedudukan tegak dan dikeluarkan dalam musim bunga tahun depan.  Pucuk Tahunan terletak di sepanjang konduktor tengah atas peringkat pertama cawangan dan lorong sebelah, dibuang "cincin" dan pucuk yang lain, yang tumbuh di arah siri, dipotong kepada 8-10 tunas dari asas - kepada tunas berbuah dan 3-4 - untuk menggantikan dengan menghapuskan pesaing konduktor.

Pada musim bunga tahun ketiga tumbuh-tumbuhan pusat pengalir dipotong pada ketinggian 140 sentimeter dari asas daripada cawangan peringkat pertama untuk memberikan peringkat kedua. Buang semua cawangan kekuatan antara peringkat, meningkat pada sudut akut. Terlalu besar dengan kayu dipotong seperti yang dinyatakan bagi tahun kedua tumbuh-tumbuhan. Pada bulan Mei dan Jun dikeluarkan secara menegak tumbuh pucuk terlalu awal untuk menyediakan syarat-syarat yang terbaik untuk pertumbuhan pucuk, kedudukan mendatar.

Apabila sampai panjang pucuk daripada 30 sentimeter memilih dua daripada mereka yang semakin meningkat ke arah siri ini, sebagai cawangan masa depan utama peringkat kedua. Pada borang ini mahkota rata Peach berakhir. Semasa berbuah cawangan utama dipangkas setiap pemindahan ke hilir pucuk tumbuh melintang, untuk mengelakkan menutup pangkalan mereka dan di tengah-tengah.

Jika tidak, gunakan gunting biasa.  Dimensi tahunan mencantas pokok buah dikekalkan pada ketinggian tidak lebih daripada 2.5 meter dan lebar tidak lebih daripada 2-2,5 meter. Pemangkasan pic

pemangkasan pic
Related Posts:
  1. Orange

  

pic

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.