Oren dan buah-buahan

  

Japonica

Japonicachaenomeles japonica Sam. Rosaceae -  Rosaceae atau panggilan lain, pokok renek ini chaenomeles Jepun, berasal dari China dan Jepun. Di tanah air ketinggian Jepun quince mencapai 3m, dalam iklim kita adalah sama renek sehingga kepada 0.7-1m. Sangat menyebarkan renek (kadang-kadang pucuk boleh membentuk diameter mahkota mencangkung sehingga 3m), batang berduri (durinya sehingga 1.5 cm). Buah pinggang kecil, appressed, perang di sisi asas dengan dua skala pusingan hampir coklat cemerlang. Buah pinggang adalah banyak.

Pucuk aci engkol, berkilat, coklat terang, pubescent, dengan lenticels banyak sangat kecil. Asas daripada pucuk dengan angin ahmar, sedikit ketara membina-up. Daun hijau gelap, luas ovate atau obovate, bergigi margin, glabrous, keras, 3-8cm panjang. Blossoms quince Jepun untuk masa yang panjang kira-kira sebulan, mula berkembang pada pertengahan Mei. Bunganya muncul terutamanya di bahagian bawah mahkota itu juga dipelihara dalam salji.

Bunga oren terang, kadang-kadang merah-oren jarang putih atau merah jambu. Bunga sehingga 5cm diameter, dikumpulkan dalam hal berkembang 2-6pcs. Buah-buahan yang boleh dimakan, kuning-hijau, matahari emas kuning, sehingga 6cm. Buah-buahan masak pada bulan September dan Oktober.

Tidak menuntut kesuburan tanah dan kelembapan, boleh bertolak ansur dengan kemarau yang lebih baik dibangunkan kawasan-kawasan di bawah sinar matahari penuh. Boleh menderita akibat salji.  indah dalam kumpulan dan dalam tanaman tunggal digunakan di taman batu.

Tersedia tidak membendung tinggi.

Related Posts:
  1. Orange
  2. oren

  

japonica, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.