Oren dan buah-buahan

  

Japonica adalah baik untuk bunga itu

Japonicaini ialah bagaimana orang memanggil chaenomeles.  Malah, ramai pakar dengan nama kebangsaan kategori tidak bersetuju. Pakar, tentu saja, sebaik mula dipertikaikan dan akan berhujah bahawa ia tumbuhan itu di China, dan ingat  chaenomeles katayansky. Tetapi seperti ini tidak mungkin untuk menggerakkan musim sejuk Rusia, dan dengan itu di rantau ini Tengah berkembang dan jangan cuba.

Kita membesar dan Jepun chaenomeles chaenomeles Mauleya. Seperti semua pribumi kepulauan Jepun, mereka suka satu sama lain, hanya yang pertama daripada keluarga Rosaceae renek tinggi (sehingga 3 m), lebih rendah kedua (0,71,5 m). Ive Jepun adalah baik untuk bunga itu. Walaupun ia bukan sahaja lebih daun, tunas, buah-buahan. Mata chaenomeles gembira dengan musim bunga awal untuk musim gugur lewat.

Lama sebelum mekar di latar belakang daripada zamrud hijau daun menonjol kehebatan tunas merah-merah. Dan apabila bunga menembak keluar oren-merah, delima, merah jambu-salmon, putih, dari semak yang hanya tidak mencabut penglihatan. Dalam hal berkembang setiap, 26 bunga, yang membezakan Jepun quince dari yang biasa, dengan bunga tunggal.  Bunganya yang pertama muncul di cawangan yang lebih rendah, secara beransur-ansur meningkat lebih tinggi dan lebih tinggi, dan lama tidak mahu jatuh.

Yang sama adalah benar daun di musim gugur, ketika semua pokok-pokok lain dan pokok renek telah lama bertelanjang chaenomeles dengan bangganya flaunts dalam pakaian mereka.  Dan pada bulan September, kerana ia harus quince, buah-buahan masak adalah cerah kuning, yang serupa dengan  atau kadang-kadang dengan lazat merah bermata. Vitamin C di dalamnya lima kali lebih tinggi berbanding  . Hanya di sini tidak ada henomelis mentah menasihati masam!

Dari kesesakan kereta api dan rebus buah-buahan, sirap lakukan, jeli, marmalades dan likur.  Akhirnya, Jepun quince hampir tidak takut perosak atau penyakit, atau diserang dgn gas beracun. Ia cukup boleh tumbuh di mana-mana tanah hampir.

Related Posts:
  1. sifat-sifat terapeutik limau

  

japonica, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.