Oren dan buah-buahan

  

Japonica Pembiakan

Lepas semak yang indah tidak boleh lulus tak acuh. Nya kedua, nama yang kurang biasa  Dengan quince ini dia jauh.  Chaenomeles renek rendah sehingga meter, berbunga di awal musim panas, bunga merah-jingga sehingga 5cm diameter. Mekar berlangsung selama tiga minggu, bahagian-bahagian yang lebih rendah daripada ranting seolah-olah disemat dengan tunas berapi-api.  Ditubuhkan pada bunga pucuk tua berhampiran pangkal semak, P terutama bagi mereka yang jejak di tanah dan pada musim sejuk diliputi salji.

Kejatuhan dalam bekas bunga matang buah epal, yang boleh dimakan dan sangat berguna, kaya dengan vitamin C. Untuk henomelesa berbuah mesti di tapak sekurang-kurangnya 2 dari semak. Mereka ditanam di rockeries, di hadapan sebuah pokok renek tinggi, digunakan sebagai lindung nilai.  Berkembang dan penjagaan.  Japonica berkembang di bersahaja, lebih suka tanah cahaya yang kaya dengan bahan organik. Renek tenevynosliv, walaupun lebih banyak bunga dan buah-buahan yang terbaik di bawah sinar matahari penuh, tempat terbuka.

Kelembapan Chaenomeles adalah ringan, tetapi dalam keadaan cuaca kering panas, air diperlukan. Japonica lebih suka dilindungi dari angin sejuk dengan tempat pada musim sejuk dengan salji keras sedikit dalam pucuk iklim kami membekukan sedikit lebih tua, mereka perlu memotong ke tanah. Walau bagaimanapun, fros rosak belukar cepat dipulihkan dengan mengorbankan pucuk akar, berbunga dan berbuah hanya tahun ini tidak boleh menunggu.  Pada musim bunga quince harus membajai dengan baja organik atau galian.

Saya telah dibentangkan di bawah belukar untuk memperbaiki humus dalam tanah. Bentuk Bush wajar dipotong lama, cawangan bengkok. Pada musim panas, selepas berbunga, mereka juga boleh dipendekkan agar mereka mula cawangan keluar, membentuk mahkota tebal.  Pengeluaran semula.  Bahan penanaman quince Jepun kebanyakannya menyemai benih berlapis.  Penyimpanan benih jangka 2 tahun, tetapi peratusan tertinggi percambahan adalah segar dari benih ditanam sebelum musim sejuk.

Hampir pasti memberi yang sama perakaran keratan pada musim bunga. Tetapi membahagikan belukar, beberapa sumber memberitahu, saya tidak boleh bercerai quinces, serta anak-anak.  Quince dalam masakan.  Ambil 1 kg quinces, 1.5 kg gula, 1 cawan air. Buah-buahan dan juga masak, dikumpulkan sebelum itu fros, berhati-hati dibasuh dan dipotong dua, keluarkan teras.

Buah keras, jadi operasi ini memakan masa. Quince disediakan dicelup dalam sirap mendidih dan masak sehingga mendidih dan biarkan selama beberapa jam. Lagi masak sehingga mendidih dan biarkan sejuk. Begitu juga dengan 2 kali lagi, kemudian masak sehingga selesai. Pek sehingga panas, kerana kesesakan itu juga gelation. Ia mempunyai asal-masam manis rasa dan warna jem strawberi.  Quince menyediakan cara yang sama dan daging cincang.

Campurkan dengan gula dalam nisbah 01:01 (yang mengikut isipadu). Pengganti Lemon siap! Anda boleh menambah satu sudu teh air dan mendapatkan minuman yang menyegarkan, tetapi anda boleh dalam teh panas.

Ini adalah kesesakan mentah harum dan lazat, tetapi pada masa yang sama dan akan menjadi satu pencegahan yang baik selsema. Buah quince Jepun gudang sebenar vitamin (C, B, P, kalium juga terkandung, magnesium), dalam segala aspek lebih tinggi chokeberry dan gooseberries, dan renek jadi hiasan, yang mampu membuat percutian sedikit dalam taman di awal musim panas.

Related Posts:
  1. oren diet
  2. minyak aprikot
  3. loquat
  4. Buah

  

quince, japonica, buah quince, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.