Oren dan buah-buahan

  

Jem resipi

1 pear kg, 1.3 kg gula, 0.5 liter air, 4 g asid sitrik.  Pilih buah-buahan dengan daging firma. Buah-buahan kecil untuk masak sepenuhnya. Kulit buah-buahan yang besar, dipotong potong 2 cm tebal, dibuang biji, dan jatuh ke dalam air mendidih selama 10-15 minit, selepas itu potong segera disejukkan dengan air sejuk.

Sediakan sirap gula, tambah mereka buah-buahan keseluruhan atau keping pir, berdiri 3-4 jam dengan api kecil sehingga mendidih dan masak selama 5-7 minit dan ketepikan. Jadi buat 2-3 kali lagi, kemudian masak sehingga selesai.  1 kg pear, 750 g gula, 0.75 cawan air, separuh limau, sekeping gula vanila atau vanila, 1 sudu cuka Keluarga Ruang Makan.

Pear Peel, dipotong dua, buang biji dan meletakkan sarang sebaik sahaja ada di dalam air dan cuka. Masak sehingga mendidih setengah liter air, masukkan pear beliau bersedia dan masak selama kira-kira 7 minit. Kemudian keluarkan pear, disalirkan ke air.  Masak sirap gula, letakkan sekeping vanila, memerah jus lemon. Untuk meletakkan pear sirap mendidih, masak sehingga mendidih dan ketepikan.

Beberapa jam kemudian sekali lagi membawa sehingga mendidih dan masak sehingga lembut lebih kurang 30 minit. Pek sehingga panas, gabus dan berpaling terbalik.  1 kg aprikot, 1 kg gula, 1 cawan air, 3 liter air limau.  Untuk mendapatkan air limau dalam 3 liter air telah dibubarkan 250 g kapur dan dibenarkan untuk menyelesaikan. Untuk menyelesaikan air perlahan-lahan dicurahkan off.

Untuk memilih buah-buahan yang tidak matang, tetapi lembut, tegak di beberapa tempat di batang tersebut berkata. Untuk tidak jatuh selain buah-buahan, meletakkan mereka dalam masa satu jam di dalam air limau, kemudian bilas dan dimasukkan ke dalam sirap gula mendidih. Masak dengan api perlahan hingga masak sekaligus. Pek sehingga sejuk.

1 kg abriksov, 1 kg gula, 1 cawan air.  Firma aprikot masak dipotong dua, buang biji. Masak sirap gula, ditapis dan sedikit pekat. Dalam sirap mendidih dan masak untuk beralih aprikot selama 15 minit, menghitung dari awal bisul. Berkala campuran buah, bergerak mangkuk memasak beliau.

Seterusnya, keluarkan aprikot dan tempat di dalam balang yang disediakan 3 / 4 ketinggian. Sirap rebus bawah sampai tebal, iaitu namun tidak setitik akan merebak di atas pinggan. Tuangkan sirap tin didih gabus aprikot, dan dibiarkan sejuk di bawah selimut.  1 kg quinces, 1.2 kg gula, 3 cawan air, 1-2 g asid sitrik.

Nah matang, malah lebih-matang quince dibasuh, dipotong 4-8 keping, mengupas kulit, potong slot benih, bersama-sama dengan lapisan keras. Dimasukkan ke dalam periuk, tambah air, masak sehingga mendidih dan rebus sehingga lembut (10-15 minit). Percuma dalam air sejuk. Sup untuk masak sirap gula dengan mengambil 800 g gula 3 cawan sup, membawa ke mendidih, drop keping quince dan diketepikan untuk 3-4 jam sekali lagi membawa sehingga mendidih, rebus selama 5 minit dan ketepikan lagi. Kemudian masukkan baki gula dan masak sehingga lembut.

Sebelum akhir masak, masukkan jus lemon.  1 kg quinces, 1 kg gula, 1 liter air.  Quince masak dengan teliti mencuci dan membersihkan kulit.

Sediakan sirap gula, masak sehingga mendidih. Quince disediakan menjengkelkan dengan lubang besar secara langsung di atas sirap mendidih. Masak sehingga lembut, sekali gus. Pek sehingga sejuk.  1 kg quinces, 1 kg gula, 3 cawan air.  Basuh quinces, dipotong 4-8 keping bergantung kepada saiz, potong slot biji, kulit yang jelas. Dimasukkan ke dalam periuk, tambah air sejuk untuk buah ringan dilindungi, dan memendekkan.

Apabila quince lembut, tambah gula dan masak dengan api kecil sehingga lembut. Pek sehingga panas, gabus dan dibiarkan sejuk di bawah selimut.  1 kg quinces, 1.2 kg gula, segelas air.  Matang buah quince Basuh, dipotong dua, mengupas kulit dan membuang slot benih, dan kemudian potong plat tebal 12,5-20 mm. Quince bersedia menambah air, masak sehingga mendidih dan masak selama 15-20 minit sehingga lembut.

Cecair ini kemudian disalirkan, ditapis dan digunakan untuk membuat sirap gula. Dalam sirap panas dan masak quince rendah dengan api kecil sehingga lembut. Makan dalam panas dan mempastir pada 85 ° C: setengah liter tin - 10-12 min, seliter - 15 minit.  1 kg quinces, 700 g gula, 1 liter air.  Matang buah besar quince masak sehingga dilakukan (sehingga melembutkan), dipotong potong, kupas kulit, potong slot benih.

Sediakan sirap gula, untuk beralih kepada satu keping quince, dan masak sehingga mereka Uvarov baik. Kemudian tuangkan sirap, rebus ke bawah dan tuangkan keping quince. Pek sehingga sejuk.  1 kg quince Jepun, 1.5 kg gula, 3 cawan air.

Yah masak buah kuning dengan teliti basuh, kulit dan menghapuskan teras dan dipotong menjadi kepingan. Quince disediakan dicelup dalam sirap mendidih dan masak sehingga mendidih dan ketepikan selama beberapa jam. Sekali lagi membawa hingga mendidih dan ketepikan untuk sejuk. Begitu juga dengan 2 kali lagi, kemudian masak sehingga selesai. Untuk keping quince tidak razvarilis, secara berkala berjabat mangkuk dengan kesesakan dalam gerakan membulat. Prepack panas.  1 kg quince Jepun, 1.2 kg gula, 2 cawan air.

Buah dikupas, potong potong, masukkan dalam mangkuk dengan air sejuk dan rendam dalam jam 2-3 beliau untuk mengurangkan kandungan asid organik. Selepas itu, masak seperti biasa, dalam dos yang dibahagikan (lihat  .)

1 kg buah, 1.4 kg gula, 600 ml air.  Buah-buahan menjadi pucat selama 5 minit, mencucuk, tuangkan sirap panas (600 g gula 600 ml air), berdiri 5-8 jam, kemudian longkang sirap, rebus, tambah separuh baki gula dan 120 ml air, tidur lagi berbuah dan 5 - 8 jam, kemudian mengulangi proses buat kali ketiga dan masak sehingga lembut.  1 kg plum, 1,4-1,6 kg gula, 1 cawan air.

Sediakan sirap 25% (2 cawan air untuk membubarkan 3 sudu. Gula sudu). Bawa sirap hingga mendidih, penurunan plum selama 3 minit, kemudian keluarkan. Dalam lain sirap gula ditambah, kacau dan membawa sehingga mendidih.

Untuk meletakkan sirap ceri plum mendidih, masak sehingga mendidih dan ketepikan selama beberapa jam. Masak cara memasak pelbagai.  1 kg plum, 1.4 kg gula, 3 cawan air.

Berhati-hati membasuh buah-buahan menurun kepada 2-3 minit dalam dipanaskan hingga 80 ° C air, maka segera sejukkan dengan air sejuk dan cop perlawanan diasah di 2-3 tempat. Oleh plum disediakan dimasukkan ke dalam periuk dan tuangkan sirap mendidih (untuk kegunaan yang 2 / 3 daripada sirap). Letakkan beberapa jam di tempat yang sejuk, kemudian dengan api kecil untuk memanaskan hingga 90 ° C, berdiri selama 5 minit dan sekali lagi diketepikan di tempat sejuk.

Selepas 8-10 jam untuk menambah baki sirap, membawa sehingga mendidih sekali lagi diketepikan selama 8 jam dan kemudian rebus sehingga lembut.  1 kg plum, 2 kg gula, 3 cawan air.  Dapatkan plum buah matang apabila mereka mudah dicucuk dengan jarum. Tuangkan sirap gula buah-buahan dan masak masak pelbagai kaedah.  1 kg oren 1 kg gula.

Yang lebih baik untuk mengambil limau sedikit masam, kulit mereka, yang dibahagikan kepada bahagian-bahagian untuk 5-6 minit dalam air mendidih, jatuhkan, kering dan menyingkirkan kesemua benih. Timbang kepingan jingga dan mengambil jumlah yang sama gula. Sediakan sirap (2 cawan air 1 kg gula). Dalam sirap mendidih untuk meletakkan orange keping dan hirisan pra-masak (10 minit) pada kulit. Masak dengan api perlahan selama 1 jam dan ketepikan. Keesokan harinya, masak sehingga lembut (kira-kira 30 minit.)  Jar keruping 3-liter, 1,5-2 kg gula untuk sirap.

Corky potong dan tutup dengan air sejuk. Perubahan air setiap hari selama 10 hari. Pada hari ke-11 mendidih sirap, menggunakan air dari kulit limau itu. Kemudian masukkan sirap untuk menampung dan reneh selama 15 minit, pada keesokan harinya, masak selama 20 minit, ketiga - minit 30, dan kesesakan telah sedia.  Berapa banyak hidangan: 10.

Resipi Dihantar (s): Anastasia 1 kg kulit jeruk, 1-1,2 kg gula, 2 liter air.  Dikumpul dalam perlindungan kerak terlebih dahulu dengan air selama 3-5 hari, ia berubah setiap hari. Kerak harus melembutkan tetapi bukannya menyebarkan jari. Direndam coklat tuangkan air mendidih dan masak. Kerak lembut dikeluarkan dari air, kering dan dimasukkan ke dalam sirap mendidih. Masak cara memasak pelbagai. Kerak segar dipotong 4-6 keping, dalam jalur, dataran, bergantung kepada bagaimana anda menggunakannya.

Keping Kecil digunakan untuk kek keju, barangan dibakar, lebih besar - untuk hiasan, seperti kek.  1 kg aprikot, 1 kg gula, 1.5 cawan air.  Untuk membuat jem aprikot ini mengambil secara besar-jenis berbuah baik diasingkan daripada tulang.  Buah potongan alur di separuh, mengeluarkan biji. Buah-buahan disediakan dicelup dalam sirap mendidih, masak sehingga mendidih dan masak selama 2-3 minit, kemudian diketepikan di tempat yang sejuk semalaman.

Untuk memberi rasa kepada kesesakan 3,4 biji aprikot dari lubang. Keesokan harinya, rebus sehingga jem dimasak.  1 kg epal, 1.3 kg gula, 3 cawan air.  Terpilih epal saiz yang sama dan kematangan telah dibersihkan secara menyeluruh, dipadamkan untuk 1-3 minit dalam air mendidih dan segera disejukkan dengan air sejuk. Buah-buahan biasanya pin menunjukkan batang kayu dan dicelup dalam sirap panas. Biarkan selama 6-8 jam dan kemudian masak 2-3 jam dengan api kecil.

Resipi kesesakan

Selepas masak setiap 10-12 minit, mengira dari saat mendidih, kesesakan yang menolak untuk 1-2 jam. Jam sudah bersedia apabila epal akan telus dan sirap sedikit ditutupi dengan buih berkedut.  1 kg epal, 1 kg gula, 1 cawan air.

Untuk memilih buah-buahan saiz yang sama dan matang, teliti mencuci dan memotong kayu kayu tajam. Tuangkan buah dengan air panas dan masak dengan api kecil selama 5 minit, kemudian mengasingkan epal dan tutup dengan air sejuk untuk 7-8 jam dari gula dan air yang telah dimasak epal, masak sirap. Dalam sirap mendidih dan epal untuk ketepikan selama 10 jam kemudian ketegangan sirap, membawa sehingga mendidih, buang sampah, dimasukkan ke dalam sirap epal dan masak dengan api kecil sehingga lembut kira-kira 20 minit.

20 manis epal kulit dan teras, dan pancungan parut sayur-sayuran. Buang semangat itu dari 3 lemon dan memerah jus dari mereka dan bergaul dengan 4 sudu besar. sudu gula. Untuk 1 cawan campuran ini, mengambil 0,5 cawan gula dan air 0,5 cawan, rebus sirap dan tuangkan ke dalam bahagian-bahagian epal itu. Masak sehingga epal belum menjadi jelas. Sebelum akhir memasak, menambah semangat cincang pada 1-2 lemon.

1 kg gula, 30 buah ara.  Jelas ara dari kulit dan meletakkan ia dalam air kapur selama 1 / 2 - 1 jam. Kemudian, bilas dengan baik, parit air dan tuangkan sirap menebal. Untuk 2 - 3 minit sebelum mengeluarkan daripada haba, tambahkan 1 sudu teh asid tartarik. Kerana kesesakan sirap sejuk ini, ia akan menjadi lebih cair, anda perlu mendidih kesesakan sekali lagi untuk ketebalan yang dikehendaki.

Pear (potong suku dan dikupas dari teras dan kulit) - 1 kg oren - 2 pcs. (Besar); lemon - 1.5 pc. (Tengah); kacang - 200 g (sebaik-baiknya badam); kismis - 200g (direndam), gula - 1.5 kg.  Oren dan lemon, cincin keping kulit, buang biji. Dikupas pear dan buah-buahan sitrus dalam pengisar daging untuk mengisar, menyimpan jus. Massa yang terhasil bersama-sama dengan jus untuk menimbang dan bercampur dengan gula 1-1.

Biarkan semalaman. Pada pagi itu yang dikemukakan untuk memasak. Biarkan 45 minit., Kemudian masukkan kismis dan masak lagi 45 minit., Tambah kacang, tunggu sehingga jam itu sekali lagi datang sehingga mendidih dan mengeluarkan haba dari 2 minit. Tuangkan ke dalam balang.

Memasak masa 90 minit.  Resipi yang dihantar oleh (a): 1 kg aprikot, 1-1,2 kg gula, 1.5 cawan air, g 3-4 asid sitrik.  Penapis tidak aprikot masak kecil-jenis berbuah, Basuhlah dengan teliti dan beberapa kali cucuk batang kayu berkata, penurunan kepada 2-3 minit dalam air mendidih dan serta-merta sejuk di dalam air sejuk. Disediakan dengan cara ini buah tuangkan sirap panas, membawa kepada api kecil sehingga mendidih mendidih, untuk 4-5 minit dan ketepikan selama beberapa jam untuk menyejukkan.

Jadi untuk mengulangi dua kali dan kemudian masak sehingga selesai. Sebelum akhir masak, masukkan jus lemon.  1 kg. ceri, 1 kg. gula, 3 cawan air, 1 sudu teh asid tartarik.  Basuh buah beri, keluarkan batang dan benih. Tutup ceri dalam yang tebal, sirap disediakan pra-gula dan air.

Bagi mengekalkan bahagian plat kira-kira 10 minit, kemudian masak dengan api yang tinggi, secara berkala mengeluarkan buih. Masak sehingga ketebalan yang dikehendaki sirap. Selama 3-4 minit sebelum akhir masak, tambah asid tartarik.  1kg.shkurki tembikai 700g.sahara, 1st.vody  1kg.shkurki tembikai potong kepada kiub, tidur 700g.sahara mengisi 1s semua. air dan memberikan konfigurasi diri untuk 10-15 minit dan kemudian masak sehingga pekat.

Resipi Dihantar (s): 1 kg epal, 1,2-1,3 kg gula.  Epal mempunyai daging firma, jadi jem daripada mereka telah disediakan oleh lebur berulang. Apabila masak buah sekali gus tidak direbus, sirap pekat dengan cepat, jam bertukar tidak stabil dan miskin di rasa dan rupa. Buah disusun untuk kualiti dan matang, matang dan mengeluarkan terlalu masak, berkedut dan reput.  Buah epal dibersihkan dengan teliti, kulit, menghapuskan teras.

Dikupas potong epal dipotong 2 cm tebal, pucat, jatuh ke dalam air mendidih selama 3-15 minit (bergantung kepada ketumpatan pulpa). Epal harus melembutkan ketebalan keseluruhan keping. Kemudian dengan cepat sejuk epal dalam air sejuk dan razvarivshiesya berasingan dan kurang masak (putih) baji (mereka digunakan untuk membuat jeli atau agar-agar).

Epal dengan daging yang longgar, sebagai contoh, Antonovka blanshirivaniem disyorkan untuk berdiri 5 minit dalam larutan tepu soda penaik. Untuk memotong epal tidak gelap, sebelum dan selepas celur, tempat mereka di dalam air masin atau berasid (1 sudu kecil garam dan 3 g sitrat asid 1 liter air), tetapi tidak lebih dari 1 jam .  Sediakan sirap dengan air yang tertinggal dari celur. Untuk melakukan ini, 600-700 gram gula larut dalam 1,5 cawan air.

Epal tuangkan sirap mendidih dan biarkan berdiri 3-4 jam, kemudian meletakkan dengan api kecil dan kacau sekali-sekala, masak sehingga mendidih. Rebus selama 5-7 minit dan ketepikan selama 6-8 jam sekali lagi membawa hingga mendidih, tambah sirap gula selebihnya (600g gula 1 cawan air) dan sekali lagi diketepikan. Operasi-operasi ini diulang-ulang selama 1-2 kali. Memasak lepas sehingga lembut. Dengan epal malokislym semasa menambah kedua atau ketiga mendidih 2-3 g asid sitrik.  1 kg epal, cranberry 1 kg, 2.5 kg gula, 2 cawan air.

Beri untuk menyusun, basuh, penurunan kepada 2-3 minit dalam air mendidih untuk mengeluarkan kepahitan, untuk mengalirkan air. Pepejal dan bersih epal masam dan dipotong menjadi kepingan. Sediakan sirap, membawa ke mendidih. Dalam sirap mendidih untuk meletakkan cranberry dan epal.

Rebus sehingga lembut dalam satu langkah.  0,4-0,5 kg epal, cranberry 1 kg, 1,2-1,4 kg gula.  Untuk mendapatkan kesesakan pepejal dan epal masam.

Potong-potong, keluarkan slot benih. Melalui kedua-dua buah cranberry dibasuh untuk membuang kepahitan diturunkan kepada 2-3 minit dalam air mendidih dan dimasukkan ke dalam mangkuk masak, tambah air untuk mengisi dengan gula dan masak dengan api kecil sehingga dilakukan dalam satu langkah. Kira-kira 15 minit sebelum akhir epal masak meletakkan ulas dan masak sehingga lembut.

1 kg cranberry, 0,2-0,6 kg epal, 1,6-1,9 kg gula, 2-2,5 cawan air, 1-2 g vanila, kulit lemon atau sekeping kayu manis.  Tinggalkan cranberry selama 3-4 minit dalam air mendidih, kemudian membenarkan untuk mengalirkan air dan dicelup dalam sirap gula mendidih. Masak dengan api perlahan. Manis kulit epal, buang slot biji, potong baji dan 80-10 minit kejatuhan air mendidih.

Sejurus sebelum berakhirnya jem kranberi memasak tambah hirisan epal. Sebelum akhir memasak untuk menambah kesesakan dan kayu manis vanila atau semangat lemon, parut.  1 epal kg, 1 kg gula, 2 cawan air, 2-3 g limau asid, secubit gula vanila, semangat limau 1-2 lemon.  Sediakan sirap gula dan rebus sehingga ke titisan tebal. Tanpa kulit dan teras epal dipotong menjadi kiub kecil dan menambah sirap.

Resipi kesesakan

Masak 30 minit. Sebelum akhir memasak, menambah semangat lemon dan secubit gula vanila. Daripada kesesakan tebal lebih baik. Masak jem agak cerah.  1 kg epal, 100 gram hitam chokeberry, 0.75 kg gula, 1.5 cawan air.  Dapatkan epal manis, dikupas dan dipotong menjadi kepingan. Rowan dibersihkan secara menyeluruh dan dipisahkan dari plat.

Epal pucat dalam air mendidih selama 3-15 minit, bergantung kepada kekerasan pulpa. Epal disediakan dan abu gunung dimasukkan ke dalam sirap mendidih, didihkan selama 3-5 minit dan ketepikan selama 6-8 jam untuk berbuat demikian selama 2-3 kali. Memasak lepas sehingga lembut.  0.3 kg buah epal, 1 kg chokeberry, 1.5 kg gula, 2 cawan air, 5-7 g asid sitrik, vanila atau kayu manis.  Beri Aronia jatuh kepada 3-5 minit dalam air mendidih, sejuk di dalam air sejuk mengalir ke bawah dan perubahan ke dalam mangkuk memasak.

Daripada 2 cawan air dan 500 gram sirap gula dan tuangkan atas buah-buahan yang disediakan. Masak hingga mendidih, masak selama 3-4 minit dan ketepikan. Selepas 8-10 jam, masak sehingga mendidih, tambah gula.  Epal dipotong keping, kulit dan biji kamar.

Potong dicelup dalam air mendidih selama 8-10 minit, beberapa bentuk memasak. 15-20 minit sebelum akhir memasak untuk memelihara Rowan meletakkan epal dan masak sehingga lembut. Untuk epal sama rata bercampur, berjabat mangkuk dalam gerakan membulat.

Sejurus sebelum akhir memasak untuk menambah kesesakan asid sitrik dan vanila atau kayu manis.  1 kg epal, 400 g gula, 2.5 cawan air.  Epal dipotong baji, untuk beralih ke dalam kuali dan tutup dengan air.

Masak dengan api yang rendah, yang diliputi 20-30 min. Kemudian membuang epal di colander untuk mengalirkan air. Dalam sup meletakkan gula dan masak dengan api kecil sehingga lembut (jika penyaliran sudu penurunan yang sejuk dan disimpan pada sudu, jem-jeli sudah bersedia.)

Ingat, sebagai jem biasa. Mengenai Projek daripada corp Lavtech.com.

Related Posts:
  1. Berkembang medlar

  

asid sitrik, jus lemon, quince, japonica, buah quince dan

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.