Oren dan buah-buahan

  

Quince Buah aromatik

Quince - buah aromatik dengan kulitnya berwarna kuning, bulat atau berbentuk pir, biasanya segar, keras dan masam, tetapi mempunyai isi yang lembut merah jambu rebus agak manis dengan tekstur berbutiran, mengingatkan pir dimasak. Quince - buah aromatik tergolong dalam keluarga yang sama seperti epal dan pear.

Quince simmered untuk menyediakan pai mengisi, dan pai untuk pencuci mulut membakar, memasak pasta dan dihidangkan dengan keju lembut masak, seluruh panggang dan dihidangkan dengan ayam liar, sering dimasak quince jeli, jem dan menjadikan karya, kerana ia kandungan yang kaya pectin (kandungan tertinggi pektin dalam buah-buahan berwarna kuning kehijauan). Buah-buahan dalam tin dalam sirap yang quince - pencuci mulut vintaj, terutama popular di Utara Itali. Dalam tradisi buah masakan timur disumbat dengan kacang, kacang atau daging lembu tanah dengan rempah.

Ive telah popular di kalangan orang Yunani purba, yang dibakar dengan madu, keluarkan teras. Bersama dengan penyebaran buah dari barat utara dan menukar namanya: di selatan Perancis Kydonia Sidonia, di utara Perancis koingom, dan merentasi Selat - quince.  Dalam mitologi Yunani, quince yang dikenali sebagai epal emas, yang dibentangkan oleh Paris untuk Aphrodite, dewi cinta. Dari semasa dunia purba buah adalah simbol perkahwinan kasih sayang, dan kesuburan, dan di Eropah zaman pertengahan, berbakat untuk quince itu dianggap sebagai manifestasi cinta.

Dalam mitologi Yunani, quince yang dikenali sebagai epal emas, yang dibentangkan oleh Paris untuk Aphrodite, dewi cinta. Dari semasa dunia purba buah adalah simbol perkahwinan kasih sayang, dan kesuburan, dan di Eropah zaman pertengahan, berbakat untuk quince itu dianggap sebagai manifestasi cinta. Hari ini, quince yang berleluasa di dalam budaya di seluruh dunia. Di kawasan-kawasan habitat semula jadi muncul 4000 tahun yang lalu.

Pada masa ini, pasti berpuluh-puluh jenis quince, yang berbeza dalam struktur bunga, daun dan buah-buahan, masa berbunga dan berbuah, serta beberapa ciri-ciri biologi. Bersama-sama dengan pokok terdapat jenis kerdil daripada quince dalam dua perisa: sehingga 2 m dengan buah-buahan kecil seberat sehingga 40, dan sehingga 10 meter dengan buah-buahan yang besar dengan berat sehingga 3kg.

Quince (Cydonia), genus pokok renek atau pokok kecil keluarga meningkat, diserahkan-satunya quince bujur, atau biasa (Cydonia oblonga), yang ditanam untuk buahnya (epal) dengan rasa yang tersendiri, yang digunakan untuk pengeluaran kesesakan, marmalades, jeli dan dll Rangkaian alam meliputi Asia Tengah dan Iran. Nama genus saintifik berasal dari bandar Sidon (kini Chania) di Crete, di mana sejak zaman dahulu kala baka jenis baik spesis ini.

Daun menyerupai daun kelabu epal membosankan di bawah atas dan lembut seperti bulu. Bunga bersendirian, besar, merah jambu atau putih, sering dijual sebagai perhiasan. Buah berwarna kuning kehijauan atau emas, mengikut saiz dan bentuk adalah kacukan antara epal dan pear buah-buahan.

Kulit ialah diliputi dengan bulu kecil. Benih, seperti epal, adalah dalam lima kelompok utama dengan lapisan kertas yang membentuk teras buah.  Disebabkan kandungan yang tinggi buah quince pektin dan produk yang diperolehi berguna kepada orang yang bekerja dalam pekerjaan yang berbahaya dan yang tinggal di kawasan yang tercemar dengan radionuklid.

Untuk batuk, bronkitis, tracheitis berguna quince bunga Jepun 1 sudu bunga kering tuangkan 500 ml air rebus selama 1 jam dan mengambil cawan 1 / 2 3 kali sehari. Quince - buah aromatik Benih henomelesa boleh berjaya digunakan untuk menyembuhkan luka terbakar. Untuk tujuan ini, benih-benih quince tuangkan air mendidih dalam nisbah 01:50, goncang selama 5 minit, kemudian ketegangan melalui kain hipoksia tipis. Ia menukar konsisten infusi mukus. Minyak dibakar, kami cadangkan mereka 12 kali sehari.

Prosedur ini diulang 34 kali berturut-turut pada lat tempoh 1015 minit.  Digunakan dalam kosmetik buah-buahan matang dan benih quince. Buah-buahan di rumah boleh membuat losyen dan topeng untuk kulit berminyak. Apabila anda menambah dalam topeng sayuran dan haiwan lemak, kuning telur, oat, kanji, ia sesuai untuk kulit kering dan normal.

Ini lendir yang diperolehi daripada benih-benih quince adalah berkesan anti-radang dan emolien. Disediakan oleh kemasukan atau mendidih dalam air, biji keseluruhan (untuk mencanai glycoside amygdalin beracun mereka diekstrak). Lendir juga sesuai untuk merawat luka terbakar dan kepala seborrhea berminyak.  Jam dan marmalade daripada quince berguna dalam penyakit keradangan usus. Jus quince telah tonik, antiseptik, tasak, astringen dan sifat diuretik.

Jus quince disarankan untuk minum dengan anemia, penyakit kardiovaskular, penyakit pernafasan, gastro-usus saluran, asma, atau buah-buahan dibakar - itu antiemetic baik. Semua jenis quince mempunyai kesan positif pada jiwa: merangsang, memperbaiki mood. Jus quince menjadikannya lebih mudah pesakit asma.  Quince membuat besar, rasa, wain lembut.

Quince hanya boleh digunakan untuk penyediaan pencuci mulut dan minuman keras wain. Quince kematangan teknologi datang selepas kematangan, di mana yang buah quince wujud dalam setiap kelas mendapat warna, rasa kuat, daging menjadi lembut, jumlah gula dan bahan krasyashih meningkat, dan penyamakan dan pektin dikurangkan. Jenis awal quince dikekalkan selepas pemisahan dalam 1012 hari dan 2 bulan kemudian.

Ia sangat wangi dan wain pencuci mulut denda quince Jepun, tetapi ia adalah asid hingga 4 kali lebih daripada quince biasa, jadi jus Jepun quince telah banyak dicairkan dengan air atau menambah kepada epal jus maloaromatny .  Di rumah minum quince masak rebus, bakar, tin, disediakan daripada bahan-bahan untuk masakan daging. Terima kasih kepada minyak pati yang terkandung dalam kulit quince itu, masakan mendapat aroma menyenangkan dan rasa yg menyenangkan.

Quince adalah salah satu buah-buahan terbaik untuk memasak mengekalkan lazat, jem,, marmalades, jeli dan kesesakan. Disebabkan kandungan yang tinggi bahan-bahan pektin ditubuhkan pada massa agar-agar masak. Quince menyediakan pelbagai minuman, inti untuk kek.

Related Posts:
  1. ciri-ciri seorang

      

    japonica, buah quince, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.