Oren dan buah-buahan

  

Dalam buahbuahan yang masak quinces

Di masak buah quince mengandungi sejumlah besar gula seperti sukrosa (sehingga 10,85%), glukosa, fruktosa, Lemon, Wain asid malic, pectin, minyak pati, tanin, besi, tembaga, garam mineral, sebatian nitrogen, pengeluaran yang tidak menentu, vitamin C. kulit buah ditemui pellargonovo-etil-dan etil enantovo ester di mana buah-buahan pokok quince mempunyai rasa yang unik. Benih quince juga mengandungi bahan-bahan berharga banyak seperti kanji, minyak lemak, protein dan tanin.

Buah-buahan masak quince digunakan sebagai diuretik, astringen, antiseptik dan tasak. Quince membantu muntah berhenti, dan benih itu berkuat kuasa emolien dan menyelubungi, kecuali bahawa mereka mempunyai ciri-ciri antiseptik dan anti-radang.  Diperbuat daripada buah teh quince, digunakan sebagai diuretik untuk edema asal kardiovaskular, teh dari benih-benih quince digunakan untuk jangkitan pernafasan dan batuk teruk.

Sejak terkini buah quince mengandungi 30 mg / kg besi, dibuat dari petikan yang ditetapkan untuk merawat anemia dan penyakit lain.

Related Posts:
  1. aprikot
  2. Orange adalah sumber air sebenar ...

  

quince, quince buah-buahan, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.