Oren dan buah-buahan

  

Kesan terapeutik makan quince

Tanah Air quince dianggap sebagai Asia, tetapi juga pekebun tempatan kita menanam tanaman di tanah mereka. Jenis buah-buahan seperti pir, tetapi adalah tart, rasa astringen jadi segar, tidak digunakan. Astringen rasa buah-buahan ini adalah sebab banyak kandungan tanin. Ive mempunyai ciri-ciri berguna, kerana ia adalah terdiri daripada jisim vitamin, mineral dan sebatian yang diperlukan untuk kehidupan organisma.

Buah mengandungi jumlah yang tinggi fruktosa dan glukosa, dan sedikit sukrosa, termasuk kelimpahan asid organik, pectin, vitamin C, B1, B2, karotena. Dalam pulpa dan benih mengandungi garam mineral, zat besi, magnesium, fosforus, kalsium, boron, mangan, tembaga, nikel, titanium dan biji buah-buahan lain kaya dengan hartanah gelling lemak dan minyak, maka pembuatan jem, jeli, marmalade semestinya menggunakan biji buah.

Dengan senarai vitamin dan mineral yang terkandung dalam isi buah itu tidak menghairankan bahawa mereka digunakan dalam perubatan rakyat, dan adalah disyorkan untuk digunakan dalam makanan sebagai orang yang sihat, dan mempunyai beberapa penyakit di mana sifat-sifat berfaedah quince menjejaskan tubuh manusia bermanfaat. Kesan terapeutik makan tanaman buah-buahan sebahagian besarnya bergantung kepada kombinasi pektin dan tannin. Gabungan bahan-bahan ini bertindak sebagai hemostatic, dan menguatkan agen anti-radang.

Buah seperti sup yang sedia-dibuat dengan gula tidak ditambah digunakan sebagai penawar bagi senak.  Hartanah berguna quince untuk membantu pesakit yang mempunyai penyakit seperti anemia, kerana pulpa buah-buahan mengandungi banyak zat besi, dan penyakit ini harus menerima bijirin besi untuk mengekalkan badan. Ia membantu loji dan dengan penyakit jantung pada tekanan yang tinggi.

Kalium terkandung dalam buah-buahan yang telah diuretik, maka buah-buahan yang digunakan dalam perubatan orang-orang seperti diuretik.  Hati penyakit, dan penyakit pernafasan menggunakan puri buah-buahan dan teh herba dari benih, sebagai ejen antiemetic dan anti-radang. Gosok buah pada parut atau pulpa lelaki melalui kain hipoksia tipis itu, zasushivayut benih, dan kemudian menyediakan sup a. Buah-buahan mengandungi hampir tiada sisa lebihan, seperti dalam kulit dan pulpa dan benih adalah semua bahan di atas.

Dan bagi mereka yang menderita kerana uban di rambut, dari daun quince anda boleh menyediakan sup, yang mempunyai perkara pewarna dan boleh cat ke atas rambut kelabu yang tidak diingini untuk jangka masa yang panjang.

Related Posts:
  1. Orange minyak
  2. aprikot, jenis aprikot
  3. Lemon
  4. The lemon terbaik

  

quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.