Oren dan buah-buahan

  

Quince adalah buah dengan kandungan gula rendah

Quince adalah buah dengan kandungan gula rendah, dan, akibatnya, rendah kalori (25.2 kalori per 100 gram). Manakala kelemahan yang dalam kebanyakan kes, buah-buahan ini digunakan bersama-sama dengan gula, jadi ia berfungsi produk ini kalori.

Buah-buahan ini mengandungi banyak vitamin dan mineral, serat dan banyak tanin, asid malic, yang mempunyai ciri-ciri disinfektan dan menggalakkan penyingkiran asid urik, kalium, penting bagi generasi dan pemindahan impuls baru dan aktiviti otot. Kalium juga terlibat dalam imbangan air di dalam dan di luar sel.  Ia tergolong dalam keluarga dengan epal dan pear, dianggap sebagai saudara jauh mereka.

Ini buah-buahan ditanam di kawasan-kawasan panas sederhana di barat daya Asia dan rantau Kaukasus. Buah berbentuk seperti pir dan mempunyai emas kuning di kulit itu. Selain hakikat bahawa mereka makan mentah, ia digunakan untuk membuat jeli, jam, dll

saya mencadangkan untuk mempertimbangkan sifat berfaedah quince , a>  Nilai pemakanan: Beberapa nutrien hadir dalam 100g produk.  Karbohidrat 15,3 g  Gula 12,53 g  Diet Serat 1,9 g  Lemak 0,1 g  Protein 0,4 g  Air 83,8 g  Niacin (vitamin B3) 0.2 mg  Vitamin B6 0,04 mg  Besi 0,7 mg  Buah-buahan kaya dengan serat, ia baik untuk rakyat cuba mengurangkan berat badan dan mengekalkan kesihatan organisma.

Selain itu, buah-buahan ini boleh berbangga dengan sifat antioksidan mereka yang membantu badan menentang radikal bebas dan mengurangkan risiko kanser.  Banyak kajian menunjukkan bahawa buah-buahan juga mempunyai pelbagai ciri-ciri anti-virus.  Penggunaan mereka berguna bagi orang yang mengalami ulser perut.  Jus quince, diketahui mempunyai sifat-sifat tonik, antiseptik, pemulihan, astringen dan diuretik.

Ia berguna untuk orang yang mengidap anemia, penyakit kardiovaskular, penyakit pernafasan, saluran gastrousus dan asma. Ia juga digunakan sebagai antirvotnoe alat. Adalah dipercayai bahawa makan buah-buahan ini adalah berkesan untuk mengekalkan kesihatan optimum. Mereka bukan sahaja menggalakkan penghadaman tetapi juga membantu mengurangkan paras kolesterol.  Kehadiran potasium dapat membantu tubuh untuk mengekalkan tekanan darah tinggi terkawal.

Vitamin yang terkandung dalam buah ini boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung pada manusia.  Jika anda makan buah-buahan ini secara tetap, mereka adalah berguna untuk orang yang mengidap batuk kering, penyakit hati, cirit-birit dan disentri penyakit hati dan penyakit mata.  Oleh kerana sifat-sifat antioksida yang, buah-buahan ini dipercayai berguna untuk melegakan stres dan mencapai ketenangan.

Related Posts:
  1. Peach

  

quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.