Oren dan buah-buahan

  

Quince adalah salah satu buah yang paling mengejutkan dan kontroversi

Ive mungkin salah satu buah yang paling mengejutkan dan kontroversi di planet ini. Para saintis masih berdebat apa yang menyebabkan kejatuhan manusia, epal digigit, atau masih quince. Hampir tidak ada yang boleh dimakan dalam bentuk mentah, ia adalah, bagaimanapun, di Yunani kuno dianggap sebagai hadiah dari tuhan dan atas sebab-sebab yang baik . Ciri-ciri berguna quince mahir digunakan oleh pengamal perubatan kuno di Asia Tengah dan Asia Kecil, dan kemudian Greek dan Rom. The Avicenna hebat menumpukan keseluruhan bab dalam "Canon of Medicine Perubatan" khasiat tumbuhan ini.

Resipi-Nya untuk penyediaan ramuan dari biji benih, buah-buahan, daun, jus quince dengan kejayaan yang dinikmati oleh rakyat hari ini.  Jadi doktor mahir disyorkan untuk pemulihan hati, makan sekali sehari, dua buah bakar lenyek, dan pendarahan dalaman yang digunakan bertentangan cincang buah mentah. Dari kebosanan hitam (pada zaman kita, keadaan ini semua dikenali sebagai kemurungan), seharusnya menjadi pesta makanan penutup quince kesesakan atau rebus dalam madu, buah-buahan masak.

Di samping itu, adalah wajar untuk meningkatkan mood kehadiran tetap di dalam bilik tidur dalam pasu dengan buah-buahan ini. Sekarang kita tahu bahawa minyak pati yang terkandung di dalam jumlah yang besar dalam quince kain antidepresan ampelas kuat.   Pada zaman bergelora kami, harta berguna quince berjaya membantu melindungi manusia dari jauh dari atom "aman". Oleh kerana tumpuan yang tinggi dalam buah adalah besi mudah hadam (sehingga 30 mg%) secara drastik meningkatkan sel darah, hemoglobin pulih dengan cepat, meninggalkan anemia.

Dalam Campurkan bahagian yang sama dihancurkan dalam pengisar buah quince (tanpa kulit), aprikot kering dan madu, supaya di dalam peti sejuk, makan tiga kali sehari untuk seni. sudu. Jangan menyakiti resipi dan mengandung dan orang yang bekerja dalam pekerjaan yang berbahaya, dan menjalani pembedahan, telah membawa kepada kehilangan besar darah.  Cerah terserlah sifat-sifat berguna quince dalam pengurusan kesakitan buasir.

Untuk tujuan ini, poultices, memampatkan, losyen jus. Dengan pendarahan rahim berat, putus haid, dinasihatkan supaya sentiasa menggunakan seni. sudu sebelum makan sup quince (10 oz. buah-buahan kering dalam segelas air masak).  Melawan ulser Cemerlang, bronkitis, lendir gusi dari benih quince.

Mereka digoncang 10 minit. rebus dalam air dan mendapatkan penawar ajaib untuk kegunaan dalaman dan luaran.  Ciri-ciri berguna quince terpakai di rumah kosmetologi. Menggosok muka pada waktu pagi dengan sebahagian daripada buah-buahan svezherazrezannogo boleh menghilangkan jerawat. Menggunakan merebus daun-daun mudah untuk mengucapkan selamat tinggal pada uban awal. Apabila rambut mula botak dan penipisan, sebaik-baiknya beberapa kali seminggu, sapu a mencat (100 ml. Quince daun kering seliter air masak).

Secara umumnya, ia adalah sukar untuk menghitung semua kemungkinan untuk pemulihan dan pengukuhan badan, mengintai di ini indah "epal emas".

  

buah quince, wanita mengandung, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.