Oren dan buah-buahan

  

Quince hanya mengandungi dua unsurdarahtembaga dan besi

Tidak semua orang dalam rasa buah-buahan ini, tetapi agak berharga kerana ia mengandungi unsur-unsur surih. Quince tabiat memberi kesan bukan sahaja melihat dan rasa dan komposisi kimia serta. Seperti yang anda mungkin sudah meneka, ia adalah sangat kaya dengan asid organik, asid terutamanya malic, limau dan wain. Tetapi cukup aneh, dan berbeza gula (fruktosa terutamanya) adalah terkumpul di dalamnya 5-12%!

Banyak terdapat di pektin dan tannin, serta minyak pati. Sebagai contoh, pada kulit yang dipenuhi lilin adalah enantovo-etil-etil ester dan pelargonievo, yang memberikan rasa berlainan sebagai buah quince, dan hidangan daripada mereka. Tapi yang paling menarik adalah kandungan quince besi. Sebanyak 30 mg.%!

Bercakap bahasa manusia atau dua peratus kadar diem di 100 - buah gram. Itu benar-benar  !  Walaupun, bagaimanapun, dan terdapat banyak tembaga (1.5 m%, atau kadar harian dalam dua ayvinkah), dan vitamin C, tentu saja. Ya, dan benih quince, yang bernilai perubatan bahan mentah, kaya dengan minyak lemak dan lendir, kanji dan protein, tannin dan terkenal amygdalin glycoside, punca utama bau badam tertentu.

Kerana quince hanya mengandungi dua unsur-darah-tembaga dan besi, yang bersama-sama adalah lebih baik daripada selain, persembahan pertama, tentu saja, dalam kes anemia. Tambahan pula, hampir mana-mana sumber! Ia juga boleh melantik sesiapa sahaja yang memerlukan kemasukan besi tambahan. Ini adalah ibu dan jururawat masa depan, dan atlet. A lebih pesat anak-anak, pekerja aktif mental dan fizikal keras buruh, serta semua jantina yang adil semasa haid.

Dos lawatan: 1 hb dibakar dengan gula ayvinke 3 kali sehari. Anda boleh menggantikan makanan penutup dan diperah jus tiga ayvinok yang mengambil dalam tiga langkah. Boleh dibuat dengan madu. Juga, quince sukar untuk mengambil makanan dalam penyakit gastro usus.

Quince masa tuai pada bulan November, yang kemudian frosts lebih baik, tetapi sebelum. Jika anda mengumpul quince sehingga beku yang pertama, berhati-hati setiap balut buah-buahan dalam kertas, quince boleh kekal sehingga Mac. Perkara utama ialah buah-buahan yang kering dan rosak, tanpa tompok gelap atau mereka akan segera mulai reput.  Apabila anda membeli quince itu, melihat kepada semua buah-buahan yang berwarna kuning jika terdapat warna hijau, jadi ia telah dibuang dari pokok matang. Pada sentuhan quince, memilih lebih lembut, kurang tegar.

Di rumah, quince mestilah disimpan di dalam laci bawah peti sejuk. Semakin lama ia, yang lebih sedap, lebih harum dan ia menjadi lebih lembut, dalam meningkatkan buah-buahan dalam gula dan asid, rasa astringen hilang. Tidak hairanlah mereka mengatakan bahawa sebelum quince memasak apa-apa, dia perlu matang. Tetapi jangan takut untuk membeli quinces, yang merampas beku, adalah lebih lembut dan juicier.

Sekarang adalah masa untuk mereka yang suka makan quinces mentah.  . Dari itu kita semua boleh membuat banyak bubur dan menambah dalam salad, sup dan sandwic dan sayur-sayuran, dan hiasan untuk berbuat demikian, dan pencuci mulut, pai, dan jem dan jus, dan wain.  Quince kerap ditambah kepada risotto, dan ia pergi sama-sama juga dengan daging dan buah-buahan kering. Untuk membuat hiasan itu, memasak untuk beberapa quince, tumis keping goreng atau goreng dengan jus lemon, vanila, madu. Quince rebus juga dihidangkan dengan daging, ayam dan permainan.

Adakah anda ingin mengurangkan pencuci mulut benih quince, dimasukkan ke dalam mentega dan madu dan bakar dalam ketuhar. Pilihan yang baik untuk meningkatkan mood dalam cuaca lembab. Quince sos mustard, yang diperbuat daripada quince, dan sawi dengan halia dan ketumbar. Keju quince dipanggil jus quince tertumpu dengan pulpa. Jika anda mahu memasak buah rebus atau jem, anda boleh menambah dan ceri pic, epal dan pear.

Tetapi walaupun tanpa bahan tambahan membuat quince besar dalam proses memasak adalah merah menyelerakan, seolah-olah telus, dan lebih wangi daripada segar. Jem quince, mungkin, salah satu yang paling harum di bau dan rasa, dan merasa meningkat, dan madu, dan sitrus. Jam juga sangat baik. By the way, dari nama Portugis quince marmelo adalah perkataan "marmalade".

Halus dan tajam dengan quince menyediakan dengan cara yang sama seperti epal, hanya quince perlu mendidih untuk pra-lembut, dan perlu kurang gula, kerana ia adalah manis.

Related Posts:
  1. aprikot

  

jus limau, buah-buahan, quince, pic, quince dan lemon

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.