Oren dan buah-buahan

  

Quince tumbuhan luar biasa dan berguna terutama bagi wanita

Quince - etonebolshoy belukar tandas ladkimi sama seperti buah epal. Daripada jumlah ini jem, jem,, membuat pencuci mulut. Quince merupakan tumbuhan luar biasa dan berguna, terutama bagi wanita. Berikut adalah kenapa - adalah dipercayai bahawa jus segar quince amat berguna walaupun dalam ipomogaet  .  Quinces sangat popular dengan gastritis, kolitis, akut jangkitan pernafasan, batuk dan bronkitis.

Untuk quince kegunaan luar digunakan untuk merawat luka terbakar, luka, dermatitis. Anda boleh bilas rangsangan dlyazazhivleniya mulut anda.  Penyakit saluran penghadaman yang berjaya dirawat ini buah-buahan yang luar biasa yang boleh digunakan walaupun dalam kes-kes keracunan. Benih berguna juga, dan quince - mereka diperbuat daripada teh tinctures dan herba.  Terdapat juga pandangan denda quince, yang tidak plezny kurang. Sebagai contoh - japonica.

Buahnya mengandungi asid organik banyak dan tannin. Quince Pody mengandungi banyak pektin, yang menggunakan mereka perlu dalam bidang pencemaran radioaktif dan orang-orang yang bekerja di pekerjaan yang berbahaya.  Kandungan vitamin C japonica boleh bersaing dengan Lemon.

hartanah lechenye Ia hanya ditakrifkan kandungan tinggi asid askorbik, karotena, sebatian fenolik. Margny, fosforus dan kalsium juga boleh didapati di quince dalam kuantiti yang besar.  Jika anda telah mengurangkan keasidan gastrik - akan sap quince.

Bunga membantu quince Jepun untuk batuk dan bronkitis - warna kering isi dengan air mendidih dan mendesak 1 jam, kemudian mengambil setengah cawan 3 kali sehari.  Quince tidak ada buah-buahan begitu popular di latitud utara, tetapi jika anda berlaku untuk membelinya - pastikan anda menggunakan dengan manfaat kesihatan.

  

quince, japonica, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.