Oren dan buah-buahan

  

Quince ciriciri perubatan

Cydonia vulgaris Media atau Cydnia oblnga Mill, kedua-duanya dalam bahasa Latin yang berbunyi nama  Quince biasa, anda boleh mencari nama benih quince farmasi - Cydoniae air mani. Orang-orang juga menggunakan nama untuk quince  berhenti atau pokok kvitovoe, Hun, menyegarkan, bedryanka  .  Kaya dengan sifat penyembuhan buah-buahan, biji, daun dan kulit kayu  tumbuh-tumbuhan. Penuaian daun yang dihasilkan pada pertengahan musim panas, pada bulan Julai. Kering mereka di udara di bawah kanopi, tidak kacau, sehingga daun rapuh.

Biji dan kulit, terlalu, yang kering di udara terbuka, dan kemudian disimpan di dalam kayu tertutup rapat atau bekas kaca setahun. Tetapi buah yang dipilih hanya apabila masak sepenuhnya pada bulan September, bulan November, anda boleh menyimpannya sehingga musim bunga. Ive perubatan harta Lebih dari 4 ribu tahun yang dikenali ciri-ciri perubatan quince biasa. Buah, terima kasih kepada sifat-sifat kimia mereka mempunyai antiseptik dan tindakan tasak, diuretik ketara dan sifat astringen, ciri-ciri berguna untuk menghentikan mukosa, hempedu muntah.

Benih salutan khas dan anti-radang berkesan. Ive perubatan harta Buah-buahan, biji, daun dan kulit daripada quince a  mempunyai aplikasi yang luas dalam penyakit saluran gastrousus, hati, anemia, kencing manis, darah tinggi, angina dan selsema. Seperti dadah menggunakan buah-buahan segar atau kering, tinctures, teh, jem, jeli, jem.

Cara luar biasa quince dalam bentuk losyen atau memampatkan digunakan dalam penyakit mata, terbakar.  Yang paling biasa adalah resipi jem quince buah-buahan : quince dipotong kepada kepingan kecil, tuangkan sirap diperbuat daripada gula dan air dalam nisbah 03:01, dan rebus sehingga buah masak. Atas permintaan jem menambah limau asid, kacang. Resepi tradisional pelbagai versi broths dan campuran benih, teh daripada daun dan kulit tumbuh-tumbuhan.

Senarai kontra perubatan quince kecil biasa. Kontra adalah nasihat dalam alam semula jadi dan berkaitan dengan ibu-ibu menyusu juga, disebabkan kehadiran tanin, kepada mereka yang terdedah kepada sembelit.  Kesan sampingan atau alahan dengan penggunaan berpanjangan quince telah hilang.

Related Posts:
  1. Pai Apricot
  2. oren

  

buah quince, asid sitrik, quince, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.