Oren dan buah-buahan

  

Quince Kesesakan

A kesesakan yang baik - tidak terlalu manis, aromatik, dengan baik Limonov masam. Keping quince mendapatkan tebal, tetapi lembut. Berbanding dengan epal jeli, quince memegang bentuknya yang lebih baik.  Jam pada resipi ini menjadi agak kering - hampir semua cecair diserap ke dalam quince itu.

Kesesakan ini amat baik untuk mengisi pai. Jika anda memerlukan lebih banyak cecair untuk membuat jem, iaitu, untuk potong terapung dalam sirap, jumlah air yang diperlukan akan meningkat kepada 2 ~ 2.5.  400g gula, 1 cawan air, 1 kecil lemon, 1 paket vanila (1d), segelintir walnut

quince Basuh, potong 4 keping, memotong keluar biji dan dipotong menjadi kepingan. Dalam kuali enamel An, mendidih air dengan gula.  Dalam sirap mendidih Tuangkan quince dan masak selama 5 minit. Buang dari haba dan cuti selama 12 jam.  The kesesakan kali kedua membawa sehingga mendidih dan rebus selama 5 minit.

Sekali lagi dan meninggalkan untuk menyejukkan selama 12 jam.  The kesesakan kali ketiga membawa sehingga mendidih, meletakkan vanila, kacang, dihancurkan kasar (anda boleh meninggalkan bahagian atau pihak), potong potong nipis dengan kulit Lemon (buang biji).  Segera roll ke dalam balang yang disediakan.  Sumber foto: flickr.com  (Cara mudah) quince PASTE di quinces Basuh Sepanyol. Tanpa penjelasan kulit, potong suku, keluarkan teras.

Otvvarit dikukus sehingga lembut, gosokkan melalui tapisan atau mengisar ke puri dalam pemproses makanan. Timbang jisim yang terhasil dan menambah gula sebanyak (mengikut berat). Pindahan ke periuk dengan tebal dan mendidih, kacau selalu, sehingga itu, sehingga campuran mula ketinggalan dinding periuk.

Letakkan gula-gula dalam bentuk persegi kira-kira 0,75 inci dalam, sejuk, hari kering di bawah matahari atau di dalam ketuhar yang agak panas (anda boleh secara berkala selama 1-2 jam).  Potong ke dalam kotak, gulung gula tepung (pilihan) dan simpan dalam bekas yang tertutup rapat, dibungkus dalam kertas Wax.  Hidangkan sebagai pencuci mulut dengan kopi.

Related Posts:
  1. aprikot

  

quince, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.