Oren dan buah-buahan

  

Quince pokok yang indah

Ive Apabila anda sudah bersedia untuk penanaman pokok muda dan renek, tidak         melupakan quince. Malangnya, tidak setiap taman didapati sekarang         ini pokok yang indah (atau belukar). Quince kecil dan ladang-ladang perindustrian         walaupun di kawasan selatan negara ini - kurang daripada 0.3% daripada jumlah kawasan taman-taman. Tetapi         Ini budaya multivitamin bersahaja mesti ditanam di setiap         taman.

Ia telah lama diusahakan oleh quince manusia sebagai tumbuhan taman.  Semua orang tahu mitos "epal daripada perpecahan" tersebut. Walau bagaimanapun, tidak semua orang tahu bahawa terdapat         versi legenda pertikaian antara tiga dewi - Juno, Minerva dan Venus         - Bukan kerana Apple, tetapi kerana buah quince, yang merupakan satu kejayaan besar         pada zaman itu. Orang-orang Rom purba dan orang-orang Yunani tahu bukan sahaja quince         sebagai kualiti tinggi produk makanan, tetapi juga sebagai terapi yang sangat baik         tumbuhan.

Yunani, seperti penduduk Sogdiana purba (Tajikistan), telah diketahui jenis         quince dengan daging lembut manis yang boleh dimakan segar.         ... Dan Paris telah menyampaikan dewi cantik wangi buah-buahan keemasan, quince         atau epal? Sehingga ditetapkan.  Untuk kandungan vitamin buah quince mengatasi epal dan pear. Mereka - sumber         biologi aktif bahan-bahan yang diperlukan untuk kehidupan yang normal         manusia.

Ive pokok indah

Jadi, pectin, yang begitu kaya dengan buah-buahan yang mampu         mengikat unsur-unsur radioaktif dan mengeluarkannya dari badan. Ekstrak air         dari daun tekanan darah quince merendahkan, mempunyai keupayaan untuk menghentikan         asma bronkial.  Buah-buahan dan daun mengandungi tannin yang mempunyai bakteria         hartanah, dan vitamin E menguatkan dinding saluran darah.

Oleh itu, quince yang layak perhatian saya tukang kebun untuk mengambil         kedudukan utama dalam pesat membangun ke arah "taman terapeutik."  Ini adalah salah satu tanaman buah-buahan terbaik untuk pengetinan. Masak         kolak quince, jem, jus, halwa buah-buahan, jeli, sirap dan lain-lain produk         sedap, cantik dan aromatik.

Buah mempunyai teknologi yang cemerlang         kualiti, lama diadakan, yang membolehkan anda untuk meneruskan musim pemprosesan.  Pada masa ini, di Crimea (Nikita Botanical Garden, pomologicheskaya         stesen vir) koleksi jenis baru quince, diterima oleh penternak         pada tahun-tahun kebelakangan ini. Mendapat pelbagai sverhskoroplodnye mula menanggung         tahun kedua selepas ditanam di taman.

Ini termasuk pencuci mulut, Golden         Moldovan, Dunia, Muse, varnis, Crimea awal, Nakhodka, Permainan Video, Perspektif,         Sehani, Taurat, telur-Crimean, Besar, Samarkandskaya.-Daripada Ive pokok indahtiga jenis penampilan awal buah (Selena, Amber, Canning Lewat) adalah dalam         Lagi menyelenggarakan I-kerdil pokok. Tetap hasil yang tinggi wangi yang berbeza,         Banyak, Dunia, Crimean Awal, Canning Lewat, Kejayaan.

Kawasan ini disempadani quince udara purata suhu 8-9 dan mutlak         suhu minimum kurang 15. Di negara kita ia - Asia Tengah, Caucasus         Crimea. Adalah dipercayai bahawa had pertumbuhan dan quince Peach sama.

Amalan         juga menunjukkan bahawa-lasak musim sejuk jenis quince bertolak ansur sejuk di Baltik         di Astrakhan, Volgograd, malah di Tambov (Michurinsk) kawasan         mana pic membeku.  Sangat tahan tunas buah-buahan beku dan bunga untuk musim bunga frosts         pelbagai jenis pencuci mulut, banyak Crimean, Dunia, anak sulung, Renetnaya,         Stepnyachka, Kecantikan West, Kejayaan.  Salah satu daripada sifat-sifat penting biologi tanaman buah ini samoplodnost.

Ini yang tinggi kualiti dalam pengetinan telah lewat, Crimea         Wangi, Selena, Dunia, Permainan Video, Lemon-Kuning, anak sulung, Renetnaya.  Nilai jenis quince dan ditentukan tentangan mereka kepada penyakit,         sebagai subkutaneus dikesan. Dalam penyakit ini dikurangkan perdagangan mereka         penampilan dan sifat-sifat kimia-teknologi, mereka tidak sesuai untuk         penggunaan.

Sebagai langkah untuk mengelakkan pendarahan yang disyorkan         mikronutrien permohonan dedaun pokok. Digunakan 0.2% ny         asid yg berkenaan dgn boraks dan penyelesaian zink sulfat kepekatan yang sama.         Tetapi cara yang paling radikal - pemilihan varieti tahan penyakit ini.         Ini adalah gred. Antaranya introdutsiro, bilik mandi, dan tempatan. Ini Angers-skaya,         Muscat, banyak Crimea, Peminyak Awal.

Azerbaijan # 7, dan         Baru - pencuci mulut, Dunia, anak sulung, Selena, Stepnyachka, Kejayaan, Awal Crimea,         Canning lewat.  40 tahun lalu di Crimea telah dilancarkan pada pengenalan, sortoizucheniyu         dan pemilihan quince. Dalam kerja penternakan kami menggunakan kaedah menyemai benih         dari pendebungaan terbuka diikuti oleh intervarietal pemilihan dan hibridisasi         - Crossing jenis tempatan dengan lebih baik diperkenalkan.

Beberapa tahun selepas         dan tahun-tahun dan beribu-ribu benih hibrid telah memilih bentuk yang terbaik, tetapi         kemudian - 13 jenis pilihan KD Dorgobuzhinoy telah diambil dalam keadaan         pelbagai ujian. Pada masa ini pelbagai dizonkan sepenuhnya dikemaskini.

Ini termasuk jenis dengan baik musim sejuk ketabahan daripada tunas buah-buahan dan tumbuhan         bahagian tumbuh-tumbuhan, bunga dan tunas yang tahan frosts musim bunga,         dengan buah bulat yang sesuai untuk pemprosesan tanpa membuang kulit,         tidak melanda tempat subkutan, dengan tempoh yang lama penyimpanan.         Kepelbagaian ini adalah baik terutamanya di rumah taman-taman.  E. Duganova, A. Hrolikova Calon pertanian Sains

Related Posts:
  1. Orange
  2. Buah dan vitamin tamparan kepada

      

    buah quince, pic, quince dan lemon

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.