Oren dan buah-buahan

  

Quince tumbuhan purba ditanam

Quince merupakan tumbuhan purba ditanam. Transcaucasia tempat kelahiran beliau, Turki dan Iran. Di Caucasus, ia telah ditanam di zaman prasejarah, dan dari sana datang ke Asia Kecil, dan kemudian di Greece purba dan Rom. Purba Rom dewi Juno digambarkan memakai mahkota daun quince. Dan orang-orang Yunani kuno percaya quince simbol keindahan cinta, dan kesuburan.  Kemudian, quince itu ditanam di selatan Rusia. Kini ia ditanam di Perancis, Itali, Crimea dan Caucasus, Asia Tengah.

Buah yang quince tart sangat, manis-masam. Oleh itu, adalah sering dimakan rebus atau dibakar. Selepas memasak, pulpa adalah manis dan cerah.

Faedah Kesihatan: quince sebagai astringen an membantu dengan senak, penggunaannya dalam kolitis, gastroenterocolitis akut. Dan menggunakannya sebagai diuretik. Segar buah quince membersihkan badan daripada toksin, ia dikeluarkan daripada asid oksalik. Penyakit hati boleh dimakan kukus buah quince. Ive ripens dari September hingga November. Masak kuning bercahaya, keras dan dengan aroma yang kuat.

Mereka sering mempunyai tempat gelap, tetapi ia tidak menjejaskan rasa. Apabila membeli jam tangan untuk mengupas buah itu utuh, tanpa bintik coklat.  Quince simmered untuk membuat inti dari pai dan kuih-muih, pencuci mulut dibakar, memasak pasta dan dihidangkan dengan keju lembut masak, seluruh panggang dan dihidangkan dengan ayam liar, sering dimasak quince jeli, jem dan menjadikan karya itu kerana ia kaya dengan kandungan pektin ( kandungan tertinggi pektin dalam buah-buahan berwarna kuning kehijauan).

The quince matang harus disimpan dalam peti sejuk atau tempat yang sejuk gelap, dibungkus dalam kertas. Kemudian buah ini akan kekal segar selama beberapa minggu. Quince 1,5 cawan air

1. Quince kulit dan biji dan dipotong menjadi kiub, letakkan dalam mangkuk, tutup dengan air sejuk untuk menutup quince, dan masak sehingga lembut. Quinces perlahan-lahan duduk berbaring di atas ayak untuk kaca air. Air yang dimasak quince, parit.  2. Quince dan berat 400 gram bagi setiap quince mengambil 1,5 cawan air di mana quince masak, dan 4 cawan gula.

3. Sediakan sirap, rebus ke bawah sehingga pekat, masukkan quince itu.  4. Jam mendidih dua atau tiga kali dengan api yang tinggi, setiap kali membuang mangkuk dari panas selama 23 minit, perlahan-lahan berjabat mangkuk dengan sudu dan mengeluarkan buih. Masak sedikit lagi dengan api kecil sehingga quince jelas.

Pengarang:          Posted: 2009/10/20 17:27

Related Posts:
  1. sifat-sifat wanita, mengandung lemon,
  2. Orange

  

quince, quince buah-buahan, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.