Oren dan buah-buahan

  

Rendah Japonica

Ia sangat berbeza, sangat menarik  bentuk yg berbaring sebuah belukar, tidak melebihi an 1m dewasa - quince Jepun rendah. Daun berwarna hijau pucat, padat diatur di cawangan. Bunganya berwarna merah cerah. Cross-didebungakan tumbuhan.

Berbuah bermula dengan tahun ketiga atau keempat. Buah quince Jepun limonoobraznye, dengan aroma yang kuat. Mewarna buah-buahan, jingga, kuning, hijau.

Japonica rendah

dewan biji yang besar, mengandungi 50-80 biji panjang coklat berkilat. Buah Jepun quince masak pada bulan Oktober, sebelum frosts paling. Buah masak selepas penuaian.  Tumbuhan ini cukup tahan lasak dan ringan. Mudah bertolak ansur fros, teduhan.

Selain itu, tumbuhan ini tidak memberi kesan kepada perosak dan penyakit.  Biasanya, quince Jepun ditanam kumpulan atau penanaman tunggal, gunakan ia sebagai sempadan pagar, pokok renek dan untuk mendapatkan bukit Alpine. Berguna dalam tempoh ini renek berbunga.

Bunga di yang besar, tunas, cerah berkembang secara beransur-ansur, bukan semua sekali gus, jadi tempoh berbunga berlangsung kira-kira sebulan.  Penyebaran oleh benih - menyemai di dalam tanah, keratan, sulur, lapisan.  Quince berbunga Jepun dan buah-buahan bermula dengan ketiga untuk tahun kelima selepas ditanam. Semak ditanam di bawah skim 2.5 x 0,75 m. Untuk membuat lindung nilai antara tumbuhan kiri betul dibentuk renek 1m adalah sekitar 10-15 pucuk umur yang berbeza: 3-5 tahun, 3-4 dua dan tiga tahun, 2 - three empat tahun.

Japonica rendah

Semasa musim panas, anda perlu kerap rumput dan gemburkan tanah di sekitar semak.  Penyiraman sebulan sekali cukup. Memberi makan najis, dicairkan dengan air 01:12, dan membuat baja serentak dengan air.

Setiap tahun, harus mengambil tumbuhan pemangkasan pencegahan - membuang lemah, sejuk, patah, ranting kering, serta pucuk lima tahun, kerana selepas 5 tahun mereka tidak lagi produktif.

  

japonica, buah quince, quince, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.